Fibernettverk / FTTx / FTTH


Alcadon sitt produktsortiment innen fibernettverk / FTTx / FTTH inkluderer alt som trengs for et moderne nett. Fibernettverk / FTTx / FTTH for kommuner og byer, sammen med bredbåndsnett for samfunn og foreninger. Alcadon kan levere fibernettverk til alle typer bruk og industrier. Alcadon har produkter for fibernettverk både innen singelmodus (SM) og multimodus (MM). Innen fibernettverk / FTTx / FTTH leverer Alcadon innen følgende kategorier:

Passiv fiberkabel og passive nettverk (PON)

Passiv fiberkabel og passive nettverk (PON) omhandler både singlemodus (SM) og multimodus (MM), fra punkt til multipunkt-nettverk basert på fiberkabler (PON). Passiv fiberkabel kommer med ulike undergrupper som; ADSS, inne-fiber, inne/ute-fiber, jordforlagt fiber, kanalfiber, mikrofiber, armert fiber og sjøkabel. Alcadon har et meget bredt utvalg av ulike typer passiv fiberkabel til ulik bruk.

ADSS passiv

Passiv ADSS fiberkabel kan leveres i 50m, 70m, 120m og 200m spenn. Spennlengden avhenger av avstandene mellom stolpene. Passiv ADSS fiberkabel kan leveres fra 4 fiber til 240 fiber på kabelen. ADSS fiber-kabelen kan også leveres med andre spennlengder på forespørsel, slik at evt skjøt kan unngås. Kablene er testet etter NESC HEAVY-standarden som beskriver hva fiberkabelen tåler av ytre påkjenninger. 
 

Mikrofiber passiv

Passiv mikrofiber er ypperlig blåsefiber. Mikrofiberen kommer i ulik størrelse avhengig av type rør mikrofiberen skal blåses i og antall fiber som kreves i kabelen. Passiv mikrofiber kan leveres på 2000m, 4000m og 6000m tromler, og fra 2 fiber til 594 fiber på kabelen. Vi har mikrofiber i ulike type dimensjoner tilpasset til de ulike rørstørrelsene. Mikrofiberen kan også bestilles til ønsket lengde for å unngå skjøting.
 

Kanalfiber passive

Passiv kanalfiber er laget for å ha gode blåseegenskaper i rør. Kanalfiberen kommer i ulik størrelse/tykkelse avhengig av type rør som skal benyttes. Den passive kanalfiberen kan leveres på 2000m, 4000m og 6000m tromler, fra 2 fiber til 288 fiber i selve kabelen. Kanalfiberen kan også bestilles til ønsket lengde for å unngå skjøting.

Inne-fiber passiv

Passiv inne-fiber er designet for å benyttes inne i bygg. Vår inne-fiber i fra OFS tåler «røff» behandling, og har en lav bøyeradius. EZ-bend inne-fiber er en av de mest hardføre fiberkablene på markedet. EZ-bend inne-fiber kommer i 500m på kartonger (på trommel), fra 2 fiber til 4 fiber på kabelen. Spesialkabelen Low Friction er en ypperlig kabel til bruk i blant annet eksisterende røranlegg i boligkomplekser.
 

Inne/ute-fiber passiv

Den passive inne/ute-fiberen er en kombinasjonskabel, som kan benyttes både inne og ute. Inne/ute-fiber kommer både i singelmodus (SM) og multimodus (MM) utgave. Enkelte av disse inne/ute-kablene kan legges direkte ned i jord og har beskyttelse for ytre påvirkninger, for eksempel gnagere. Inne/ute-fiber kan leveres på 2000m, 4000m og 6000m tromler, fra 2 fiber til 96 fiber på kabelen

Sjøkabel passiv

Passiv sjøkabel lagerføres normalt ikke, da de ulike behovene gjør hvert prosjekt unikt. Ved ønske om tilbud på passiv sjøkabel, må vi informeres om behov, krav, dybde og mengde, saltvann/ferskvann, slik at dette kan koordineres og kalkuleres sammen med produsent. Passiv sjøkabel produseres kun på ordre - leveres og produseres til ønsket lengde per prosjekt, fra 12 fiber til 144 fiber på kabelen, med ulik armering basert på kravene/prosjektet.

OFS - fiberprodusent

Alcadon har tilgang til en av verdens største fiberprodusenter - OFS, og har også anledning til å kunne levere og tilby kabler som vi ikke har lagt ut i vår webshop. Alcadon og OFS har samarbeidet i lang tid, og har utviklet et godt samarbeid, hvor vi sammen finner de kablene som er tilpasset det norske markedet. OFS er en komplett leverandør og kan tilby fiberkabler innen alle kategorier; ADSS, inne-fiber, inne/ute-fiber, jordforlagt fiber, kanalfiber, mikrofiber, armert fiber og sjøkabel. Alcadon har enerett på distribusjon i Norge på OFS sine fiberprodukter. Sammen med OFS har vil lagt til rette for mange gode prosjekter i Norge. OFS er en av få fiberprodusenter som er i stand til å produsere hele fiberen selv – fra kjerne til ytterkappe. Det betyr at de har meget god kontroll over egen produksjon av passiv fiber og selv verdikjeden i produksjonen. Alcadon leverer også Fitel sveisemaskiner, som blir produsert av morbedriften til OFS – Furukawa.

Henvendelse om ditt behov kan gjøres på salg@alcadon.no

Fiber

BYNETT OG OMRÅDENETT

Alcadons produktsortiment inkluderer alt som trengs for moderne nett for kommuner og byer, sammen med bredbåndsnett for samfunn og foreninger.
 

Alcadon er sertifisert for robust fiber!

Sertifiseringen viser at Alcadon har det riktige kunnskapsnivået for å plassere fiberoptiske nettverk på en robust måte. Kunnskapen bidrar til å gjøre Sverige til et ledende land for robuste fiberanlegg. Å være sertifisert betyr at selskapet overholder instruksjonene for hvordan man kan lage fibernett på en robust måte. At Alcadon er sertifisert betyr at du som kunde alltid kan være sikker på at materialet vi leverer, oppfyller kravene til Robust Fiber. Du kan lese mer om Robust Fiber her.

Robust fiber